Alüminyum Radyatör Nedir?

Alüminyum Radyatör Nedir?

Alüminyum Radyatör

Yapı ve inşaat sektörü teknolojinin de gelişmesiyle beraber mekanlarda kullanılan cihazlardan çevreci, dekoratif ve tasarruflu olmaları istenmeye başlandıkça alüminyum radyatörler son yıllarda daha çok tercih edilen ve değeri daha çok anlaşılan bir ısıtma ürünü olmuştur. Enerji bireylerin ve kurumların en çok önem verdiği bir girdi maliyeti haline gelmiştir. Kullanıcılar ve sektör profesyonelleri artık özellikle konutlarda ve ticari mekanlarda daha çok fayda sağlayan fakat daha tasarruflu ve uzun ömürlü ürünleri tercih eder olmuşlardır. Mekanlarda kullanılan aydınlatmalar led lambalara evrilmiş, binalar mantolama ile kaplanmaya, tercih edilen pencereler ısı yalıtımlı olarak tercih edilir olmuştur. Isıtma alanında ise en önemli ürünlerden biri olan radyatörler ile alüminyum radyatörlerden tercih edilir olmuştur. Peki, bu alüminyum radyatörler nasıl ürünlerdir gelin birlikte buna bir göz atalım.

Alüminyum radyatör nedir?

Alüminyum radyatör hammaddesi alüminyumdan olan dilimli olarak imal edilen, yüksek ısı iletkenliği olan, ekonomik ömrü muadillerine göre daha uzun olan, onlarca alternatif renk imkanına sahip yüksek tasarruflu bir radyatör çeşididir.

Alüminyum radyatör mü panel radyatör mü?

İki radyatör tipide mekanınıza olur. Mekanınızın dekorasyonuna uygun renkte ve modelde olsun, aynı zamanda daha ekonomik ısıtsın isterseniz alüminyum radyatör ilk tercihiniz olmalıdır. Mobilyanıza, parkenize, yer döşemelerinize, duvar kaplama ve boyalarına istediğiniz renkte imal edilebilmelerinden ötürü dekorasyonunuzu tamamlayıcı bir ürün olarak tercih edilebilir. Daha az su kapasitesine sahip olduğu için kombinize az az yük bindirir ve yakıttan tasarruf sağlatır. Saçtan ve dökümden imal edilen radyatörlere kıyasla daha hafif olduğundan binanıza daha az yük bindirir. Alüminyum radyatörler kullanım ömrü olarak diğer radyatörlerden daha uzun ömürlüdürler.

Alüminyum radyatör paslanır mı?

Alüminyum petekler çevrecidir. Korozyona ve oksidiyona maruz kalmazlar. Panel radyatörlerde metal sac olmasından dolayı zamanla oksitlenerek paslanma olur. Saçtan mamul radyatörler paslanmaya paralel kireçlenmeye de daha fazla yatkındırlar.

Alüminyum radyatör kaç litre su alır?

Normal bir panel radyatör markası ve modeline göre değişmekle birlikte ortalama olarak 5lt civarında su alır. Yine normal standartta bir alüminyum radyatör ise ortalama olarak 2,5 Lt su kapasitesine sahiptir.

Radyatörün az su alması ne anlama gelir?

Bunu şu örnekle açıklayabiliriz. Evinizde 7mtül radyatör olduğunu varsayalım. Bu radyatörler normal çelik panel radyatör olduğunda (tesisattaki su miktarını aynı varsayarak) 7mtül x 5Lt=35Lt su olacaktır. Kombinizde istediğiniz sıcaklık değerini sağlamak için bu 35 lt suyu ısıtmak için çalışacak ve doğalgaz tüketecektir. Aynı şekilde evinizdeki radyatör alüminyum radyatör olursa tesisatınızda 7mt x2.5 Lt=17.5 Lt su olacaktır ve kombiniz ayarladığınız sıcaklığı sağlamak için bu 17.5 Lt suyu ısıtmak için doğalgaz tüketecektir. Doğal olarak daha az suyu daha az doğalgaz tüketerek ısıtacağı için ciddi miktarda yakıttan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

En iyi alüminyum radyatör markası?

Duffmart Alüminyum radyatörler saf alüminyumdan yüksek üretim standartlarında üretilmektedir. Kendi alanında binlerce seçkin müşterisinin evinde yıllardır tasarruflu bir şekilde ısıtmaya devam etmektedir.

Eskiyen radyatörleri değiştirmek zormudur?

Duffmart alüminyum radyatörler saçtan imalat edilen radyatörlerle aynı bağlantı ölçülerine sahiptirler. Bu bakımdan eski radyatörleriniz Duffmart alüminyum petekler ile değiştirmek son derece kolaydır. Bunun için tesisatınızda ya da eski radyatörünüzün takılı olduğu duvarda herhangi bir değişiklik yada tadilat yapmadan eski petekleri söküp yerine Duffmart alüminyum petekleri kolaylıkla montaj yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.