Tüm Ürünlerde %5 Nakit İskontosu!
1000 TL üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! 1000 TL üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! 1000 TL üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz! 1000 TL üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz!

Radyatörler Mekanlarda Nereye takılmalıdır?

Tarih: 16.04.2024 12:23
Radyatörler Mekanlarda Nereye takılmalıdır?
Evimizi istediğimiz gibi dekore etmek, yada yere kadar uzanan penceremizden önümüze radyatör gelmeden dışarıyı keyifle izlemek mi istiyoruz. Tam size göre çözümlerimiz var.

Radyatörler Mekanlarda Nereye takılmalıdır?

Radyatör montajları yalnızca pencerelerin altınamı takılmalıdır?
Mekanınızı ısıtmak için  radyatörlerinizi evinizde yada işyerinizde yaptığınız dekorasyon yada mobilyalarınızın düzenine uyumlu olarak yerleştirebilirmiyim diye düşünebilirsiniz.Evinizde alüminyum radyatörleriniz nereye yerleştireceğinize karar vermek zor bir karar olabilir. Mimari olarak pencerelerin konumu, yapmak istediğiniz yerleşim, kullanım kolaylığı ve ısı performansınden ödün vermeden montaj yapmak olmak üzere dikkate alınması gereken çok sayıda faktör vardır. Bu duruma çözüm olabilecek, radyatörleriniz için olabilecek en iyi montaj yerleri hakkında bilgi paylaşmak için bu blog yazımızı oluşturduk.

Radyatörler Neden Genellikle Pencerelerin Altına montaj yapılır?

Geçmişte mekanlarda tercih edilen pencereler genellikle zayıf yalıtım imkanı sunarlardı ve insanlar bu nedenle radyatörleri pencelerin altına denk gelecek şekilde yerleştirmek suretiyle, pencerelerden muhtemek olarak içeri girecek soğuk havayı kesmeyi amaçlarlardı. Yapılan tesisatlarda radyatörler genellikle pencerelerin altına yerleştirilirler, çünkü buraları eşya ve mobilyaların yerleştirilemeyeceği, pratikte pek kullanım imkanı olamayan boş olarak kalacak olan bir alanlardır. 

Radyatörleri pencerenin altına yerleştirmek hala zorunluluk mu?

Yalıtımı olamayan ve odalarında tek penceresi olan eski bir evde oturuyorsanız, radyatörünüzü montaj yapabileceğiniz en iyi yer bir pencerenin altıdır. Bunun nedenini merak ederseniz, kaloriferiniz yanıyorken radyatörden yükselen sıcak havanın pencereden giren soğuk hava ile karışmasıdır. Bu sayede camdan gelebilecek soğuk hava radyatörden gelen hava ile karışacak ve soğuğu kırılmış olarak, odayı radyatörü cam önünden başka bir yere monte edilmesinden çok daha sıcak tutacaktır. Bu durum, pencerelerin ve doğramaların çok eski olduğu ve de pencere kenarlarından yatıtımsızdan dolayı çok fazla soğuk hava girmesine izin verildiği durumlarda geçerlidir. Bu tip ısıtma sistemi fazlasıyla verimsizdir ve tasarruf etmek ve aynı zamanda konforlu ısınmak için eski pencerelerinizi daha yeni, daha iyi yalıtım sağlayan pencerelerle değiştirmeinizi tavsiye ederiz.

Radyatörünüzü Nereye Konumlandırmalısınız?

İnşaat ve yalıtım sektöründeki teknolojik gelişmelere rağmen, birçok insan radyatörlerini pencerenin altına yerleştirmeyi seçecektir. Bu durum alışılagelmiş bir tercihtir. Ancak, günümüzde inşaat yatılım teknolojileri ve evlerde kullanılan pencere cam seçenekleri mükemmele yakın sayılabilecek oranda ısı yalıtımı yapmakta ve bu durum evlerinizde radyatörlerinizi iç mimari tercihinizi ve dekorasyonunuzu önceleyen şekilde istediğiniz yere konumlandırmanıza imkan vermektedir. Üstelik günümüzde kısıtlı model ve ölçünün aksine  artık sahip olduğunuz kullanılabilir alanı kullanmanıza yardımcı olabilecek çok çeşitli farklı radyatör türleri mevcuttur. Yatayına radyatör montajı için alanınız kısıtlıysa, çok daha küçük alanlara montaj imkanı veren duvardan en üst seviyede yararlanmanıza olanak sağlayan birçok farklı türde dikey bir radyatör modelleri mevcuttur.Dar alanlar için en uygun seçim Duffmart dikey dekoratif radyatörler olacaktır. Dikey tip alüminyum radyatörler dar bir alandan maksimum ısı performansı almanıza yardımcı olacaktır.
 
Radyatörler geleneksel olarak cam önlerine konulduklarında perdelerin altlarında kalmakta ve bu durum istenilen oranda radyatörlerden fayda sağlamamızı engellemektedir. Odanız soğuk iken radyatörün üzerindeki perdeyi kaldırdığınızda sıcak havanın orada sıkıştığına ve homojen bir şekilde oda içerisine dağılmadığına şahit olacaksınızdır. Oysa odanızın farklı bir yerinde montajı yapılmış ve çevresi açık olan bir radyatörün ise performanslı bir şekilde ısıtma yaptığına şahit olacaksınız. 
Günümüzde artık büyük çoğunluk yatılımlı ve ısı tasarruflu pencereleri olan evlerde yaşıyoruz. Minimal zevklerle döşenen evlerde insanlar duvar renginden, eşya konseptine göre radyaörlerini tamamlayıcı bir eşya olarak görüyorlar. Çokta haklılar. O zaman Duffmart Alüminyum radyatörlerin zengin renk ve model seçenekleri sayesinde mekenlarızında istediğiniz renk ve ebetta radyatör satın alabilir, bir yandan tatasrruflu ısınırken diğer yandan da estektetik ve konforun keyfini çıkarabilirsiniz. 
İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
İndirim Fırsatları
Yükleniyor...