Sıcak Su Hidroforu Nedir?

02-06-2021 11:20
Sıcak Su Hidroforu Nedir?

Sıcak Su Hidroforu

Sıcak su günlük yaşamın vazgeçilmez bir tercihidir. Evde işyerinde, imalathaneler gibi birçok yerde sürekli sıcak su ihtiyacı duyarız. Sıcak suyu farklı enerji kaynaklarını kullanarak farklı cihaz ve ürünlerden temin ederiz. Elektrikli ya da gazlı şofben, doğalgazlı kombi, katı yakıtlı banyo kazanı, güneş enerjisi, jeotermal gibi birçok sıcak su elde edebileceğiniz enerji kaynağı ve bunlarla çalışan cihazlar vardır.

Güneş bedava ve dünyadaki en bol enerji kaynağıdır. Bireysel olarak evlerde, tarımda, ticarethanelerde, imalathanelerde, otel, motel ve pansiyon gibi konaklama tesislerinde, camilerde, hamam ve saunalarda sıcak su temin etmek için güneş enerjisinden faydalanılır. Basınçlı sistem güneş enerjili su ısıtma sistemlerinde sıcak su kullanımında basınç sorunu olmaz. Fakat açık sistem olarak bilinen basınçsız depoya sahip güneş enerjili sıcak su ısıtma sistemlerinde sıcak su genelde çatılara ya da kullanım seviyesinden daha yüksek bir yere montaj yapılan güneş enerjili ısıtma sisteminin depolarından kullanılır. Güneş enerjili su ısıtma sistemleri genelde evlerin çatılarına montaj yapılır ve burada ısınan su çatıdan evin içine akar. Bu durumda sıcak su deponun özgül ağırlığı ile oluşturduğu basınç kadar bir basınçla kullanılır. Bu da banyoda, mutfakta ya da lavabolarınızda bataryada basınçlı gelen soğuk su ile sıcak suyun ılıştırılmasında ya da karıştırılmasında çok problem yaratır.

Sıcak Su Hidroforu Nedir ?

Herhangi bir kaynaktan elde edilen sıcak suyun basınçsız gelmesinden dolayı sıcak ve soğuk suyun istenilen oranda karıştırılmadığı için sıcak su hattına montaj edilen ve sıcak suyun istenilen basınç değerinde basınçlandırılmasında kullanılan pompa düzeneğine sıcak su hidroforu denir. Sıcak su hidroforları 120 dereceye kadar sıcaklığa dayanıklı oldukları için uzun süre yüksek sıcaklıktan etkilenmeden kullanılabilir.

Sıcak Su Hidroforu Çeşitleri nelerdir?

Genelde iki çeşit olarak satılırlar.

1.Hidrofor tipi olan modeller

2-Pompamat tipi olan modeller

Bu iki ürün arasındaki temel fark sıcak su hidrofor modelinde belirli bir basınçta akan ya da bir boyler, akümülasyon tankı gibi depoda duran bir sıcak suyu emiş yaparak çalışma basınç aralığında ayarlanan, istenen basınçta tesisata suyun basma işlevini görürler. Tamamen otomatik olarak basınca duyarlı çalışırlar. Siz musluğunuz açtığınızda devreye girip çalışır, musluğunu kapattığınızda devreden çıkarlar.

Pompamat denilen güneş enerjisi basınç artırıcı pompa olarak ta isimlendirilen ürünler ise belirli bir akışta akan suyun akma hızı artırırlar. Emiş yapma özellikleri yoktur. Manuel ve otomatik modunda olmak üzere iki modda çalışırlar. Otomatik modda çalıştırdığınızda pompa siz musluğu açtığınızda devreye girer ve musluğu kapattığınızda devreden çıkar. Manuel modda ise pompa sürekli çalışmaktadır ve açma kapa işlemini kendinizin bizzat yapmanız gerekmektedir.

Sıcak Su Hidroforu Nerelerde Kullanılır?

1-Küçük ev tipi hidrofor olarak konut, villa vs gibi evsel su ihtiyacı olan yerlerde

2-Şebeke suyu basınçlandırma için

3-Güneş enerjisi basınç artırıcı pompa

4-Güneş enerjisi kapalı devre sirkülasyon pompası olarak

5-Pompamat mini hidrofor olarak

6-Bina çatısında bulunan su deposundan gelen suyun basınçlandırılmasında

7-Soğuk su hidroforu olarak

8-Ev içindeki düşük basınçtan dolayı çalışmayan şofben, kombi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, termosifon vs. cihazların girişine takılarak cihazların çalışır hale getirilmesi.

9-Tek katlı bir ev için düşük basınçlı şebeke suyunun basıncının arttırılması ile ev içi su konforun arttırılması.

10-İmalat sanayinde makine ve ekipmanların basınçlı su ihtiyacının olduğu yerlerde şebeke su basıncını arttırıcı olarak kullanılmaktadırlar.

Evinizin çatısında güneş enerjili su ısıtma sistemi var. Duş alırken bataryanızda suyunuz ya çok soğuk ya da çok sıcak akabilir ve bunu ayarlamak zor bir iştir. İşte burada devreye sıcak su hidroforu ya da güneş enerjisi basınç arttırıcı pompa girmektedir. Güneş enerji deposundan evinize gelen hattınıza bağlayacağınız sıcak su hidroforu yada güneş enerjisi basınç artırıcı pompa, pompamat cihazı size evinizde sıcak suyu kullanırken istediğiniz konforu sağalacaktır. Suyunuzu istediğiniz gibi ılıştırabilecek ve kullanabileceksiniz.

Sıcak Su Hidrofor Fiyatları ne kadar?

Yüksek kalite standartlarında üretilen Duffmart sıcak su hidroforları ve Duffmart pompamat ürünleri olabilecek en uygun fiyatlarla satışa konulmuş ve zincir yapı marketler, yetkili bayileri ve güvenilir e ticaret sitelerinde satışa sunulmuştur.

Duffmart Sıcak Su Hidroforları ihtiyacınız olan alanlarda kullanıcılarına en yüksek faydayı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Yüksek çalışma performansı ve uzun ömrü sayesinde sorunsuz olarak uzun yıllar kullanabileceğiniz Duffmart ürünleri enerji verimliliği ile göz doldurmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.